Bio-art: Bacterial Beauties

Maak kennis met de schoonheid van schimmels en bacteriën. Bacteriën zijn overal, onzichtbaar, aanwezig. Schimmels kennen we vooral van rottend voedsel. Dat deze wereld van bacteriën en schimmels erg mooi is, weet bijna niemand. Wat de functie is van deze micro-organismen, realiseren we ons evenmin.

Tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap was een levend kunstwerk opgesteld in het hart van de Kerk Der Wetenschappen. Publiek verwonderde zich over de schoonheid van micro-organismen en leerde hoe belangrijk ze zijn voor onze gezondheid. Geen uitvergrote microscoopopnames, geen animaties, maar real life bacteriën die zich op macroschaal laten zien. Op een installatie van kweekplaten vormen ze gezamenlijk een voorstelling van kleur, vorm en beeld.

Het project is een co-productie van microbiologen, scholieren, kunst(enaar) en micro-organismen. De deskundigheid van microbiologen, de nieuwsgierigheid van leerlingen, de creativiteit van de kunst en de werklust van deze microscopisch kleine werkertjes maken samen dit kunstwerk tot Bio-community-art!

Nacht van Kunst en Wetenschap 2012

Bio Art

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *