Over mijzelf

Ik ben een creatief denker met veel praktische ervaring, van houtbewerking tot metaal en van engineering tot elektronica. Van huis uit ben ik bio-chemicus en chemical engineer. Deze achtergrond in combinatie met mijn ervaring in het creatieve vak, gebruik ik om vormgevingsvraagstukken (en creatieve projecten) tot een verrassend resultaat te brengen.

Met mijn kennis en ervaring werk ik voor het Openbaar Onderwijs Groningen als projectleider E-Labs; modern ingerichte werkplaatsen voor digitale productie en technologie ten behoeve van het primair, voortgezet en speciaal onderwijs. Mijn uitdaging die ik hierin gevonden heb is deze introductie van technologie in het onderwijs dusdanig in te richten dat de investeringen duurzaam van aard is (hoe houden wij de ontwikkelingen bij?), de talenten elkaar kunnen vinden, talenten zich vrij kunnen ontwikkelen en hoe wij kennis, ervaringen en ontwikkelingen delen met alle scholen. Enkele termen en raakvlakken: Maker Education, Maakonderwijs, STEAM, Digitale Geletterdheid, Computational Thinking.

Ik ben tevens lid van de Broedplaats de Campagne. Deze broedplaats is een werkplaats voro verschillende ondernemers die samen een duurzame en circulaire bedrijfsvoering nastreven. De broedplaats is gebouwd op het terrein van de oude suikerfabriek is Groningen: de Suikerzijde. Zie ook de Suikerbiedt.