Workshops

Maken is leuk! Iets bedenken en dan zelf maken. Lekker bezig zijn met je handen en de meest fantastische dingen maken. Niet alleen omdat het kunst is of een technologische innovatie. Ook gewoon om het doen; bezig zijn.

Het doel van De Maakschappij is samen aan de slag gaan. Met kinderen in het onderwijs bijvoorbeeld, de ontwikkelaars van de toekomst. Het is belangrijk dat zij de wereld ook in technisch opzicht goed kunnen begrijpen en weten hoe iets gemaakt wordt. Of met volwassenen. Veel volwassenen vinden het heerlijk lekker bezig te zijn. Ze doen het alleen veel te weinig of hebben er niet de middelen en tijd voor.

De Maakschappij verzorgt workshops. Deze workshops hebben altijd een combinatie van techniek, wetenschap en creativiteit. Als het moet, nemen wij alles zelf mee. Gereedschap en materialen.

Wat we gaan doen is afhankelijk van de grootte van de groep, de setting (in de klas, op locatie of op een festival) en de wensen van de klant. Meestal is een workshop maatwerk maar kiezen uit een bestaande workshop kan natuurlijk ook.